Om bloggen

Kroppensteologi.no er drevet av Eirik A. Steenhoff, som har utdannelse innenfor kirkehistorie, teologi og bioetikk fra MF, Oslo, og John Paul II Institute, Washington, D.C.

Hovedinnholdet på bloggen er en løpende kommentar til St. Johannes Paul IIs onsdagskatekeser om kroppens teologi. Disse publiseres omtrent annenhver uke. Det vil også publiseres annet stoff om temaer innenfor politikk, teologi og kultur fra en katolsk synsvinkel. Etter hvert vil andre skribenter bidra med dette.

Vi lever i en tid der en kristen livsanskuelse er under sterkt press fra en sekulær majoritetskultur. Samtidig har vi mindre kunnskap om den enn noensinne. Denne bloggen er et forsøk på å vise frem noe av Kirkens rike intellektuelle tradisjon, og hvordan den henger uløselig sammen med hvordan vi lever. Den kristnes liv er først og fremst en adoratio, tilbedelse, av den treenige Gud. All teologi må begynne og slutte der.

Jeg håper bloggen kan være til oppbyggelse for mange andre. Ikke nøl med å kontakt i skjemaet under dersom du har spørsmål eller kommentarer, eller via vår Facebook-side.

Den 31. juli 2020,

Festen for den hellige Ignatius,

EAS

Karol Wojtyła/Johannes Paul II (1920–2005) var pave fra 1978 til 2005. Han ble helligkåret i 2013. Fra 1979 til 1985 holdt han en rekke onsdagsaudienser i Vatikanet over temaet menneskelig kjærlighet, kjent som «kroppens teologi.»

Kontaktskjema: